آیا در تلاش برای بهبود امنیت سایبری کسب و کار خود هستید و سعی میکنید بفهمید که واقعاً به چه کنترلهای امنیتی نیاز دارید؟ در سالهای اخیر نه تنها تعداد حملات سایبری افزایش یافته، بلکه پیچیدهتر نیز شده است.
این کاملا طبیعی به نظر میرسد که ما برای حفاظت از فایلها و داراییهای شخصی خود به دنبال استراتژیها و ابزارهای امنیتی باشیم. با این حال، طیف گستردهای از روشهای حفاظت وجود دارد. گاهی اوقات تعیین بهترین گزینه برای کسب و کار ما دشوار است.
همچنین تشخیص اینکه آیا روشهایی که در حال حاضر اجرا کردهایم کافی هستند یا خیر. در این مطلب از مجموعه آوادسکیور قصد داریم به مقایسه فایروال و آنتی ویروس و مزایا و معایب آنها بپردازیم. به شما کمک کنیم تا متوجه شوید که آیا این ابزارها برای محافظت سایبری کافی هستند یا خیر.
مقایسه فایروال و آنتی ویروس: آیا به هر دو نیاز داریم؟
بسیاری از کاربران آنتی ویروس را با فایروال اشتباه میگیرند. حقیقت این است که شما در استراتژی امنیت سایبری خود به هر دوی آنها نیاز دارید. برای کمک به ایجاد مانع در برابر حملات سایبری. با این حال، این ابزارها متفاوت هستند، ویژگیهای متفاوتی دارند و برای موقعیتهای مختلف استفاده میشوند.
برای اینکه بدانیم استفاده از یکی یا هر دوی آنها ضروری است، باید به عملکرد آنها اشاره شود. همچنین، مزایا و معایب آنها را درک کنید.
آنتی ویروس چه کارهایی انجام می دهد؟
مقایسه فایروال و آنتی ویروس را با بیان کارکردهای آنتی ویروس ادامه میدهیم. محافظت از رایانهها در برابر نرم افزارهای مخرب، دلیل اصلی طراحی آنتی ویروس است. آنها در سطح فایل کار میکنند و کدهای دریافتی و اسکریپتها را اسکن میکنند. با بررسی فرآیندهای موجود در دستگاه برای بررسی اهداف مخرب.
آنتی ویروس در پس زمینه کار میکند تا هنگام جستجو در سطح وب یا دانلود فایلهای ناشناس ایمن نگه دارد. حتی بدون اینترنت، آنتی ویروس باید بتواند هر بدافزاری را شناسایی و ضبط کند.
ویروسها، تروجانها، بدافزارهای کامپیوتری، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم و جاسوس افزارها. به همین دلیل، فرقی نمیکند که آیتمهایی را از وب دانلود کرده باشید یا از طریق یک دستگاه ذخیرهسازی خارجی، مانند درایو فلش USB یا سی دی، آنها را بر روی رایانه خود قرار دهید.
آنتی ویروس از اسکن آنها در مقابل ویروسها مراقبت میکند. این ابزار دقیقا محتویات موجود در فایل را با پایگاه داده آن مقایسه میکند و اگر با مورد مشکوکی مواجه شود، از اطلاعات شما در برابر آنها محافظت میکند.
مزایای آنتی ویروس چیست؟
- در زمان واقعی عمل میکند: اکثر نرمافزارهای آنتیویروس محافظت بلادرنگ ارائه میدهند، یعنی، همیشه وقتی رایانه شما روشن است و در حال استفاده است، کار میکند.
- اسکن مداوم: اگر یک آنتی ویروس در پسزمینه اجرا شود، برنامه میتواند دائماً کل رایانه را برای ویروسها اسکن کند.
- بهروزرسانیها: اگرچه همه آنتیویروسها یکسان عمل نمیکنند و از یادگیری ماشینی برخوردار نیستند، میتوانند بهطور خودکار با پایگاههای دادهای که شامل اطلاعات ویروسهای جدیدتر هستند، بهروزرسانی شوند.
- محافظت از وب: نرم افزار آنتی ویروس میتواند تشخیص دهد که آیا وارد یک صفحه نامعتبر شدهاید یا برخی از پروتکل های امنیتی خراب شده و شخصی در حال تلاش برای سرقت اطلاعات شما است.
- ضد هرزنامه: یکی از شناختهشدهترین مزایای آنتی ویروس این است که حملات سایبری را که در تبلیغات تکراری یا پاپ آپها در وب یا ایمیلها پنهان شدهاند را شناسایی میکند. آنتی ویروس میتواند این تلاشهای هرزنامه را شناسایی کرده و آنها را مسدود کند.
- اسکنهای زمان بندی شده: امکان برنامهریزی اسکنها برای جلوگیری از کند شدن رایانه یا شبکه هنگام استفاده از آن نیز وجود دارد.
آیا Eset با ویندوز دیفندر مایکروسافت سازگار است؟
معایب آنتی ویروس چیست؟
- میتواند مزاحم باشد: اگر بخشی از کد مخرب با بخشی از کد موجود در یک فایل معمولی مطابقت داشته باشد، یک آنتی ویروس میتواند چندین آلارم کاذب بدهد. از سوی دیگر، نسخههای رایگان با همراهی چنین هشدارهایی با تبلیغات، تجربه را بدتر میکنند.
- عملکردهای دیگر را کاهش میدهد: استفاده از یک برنامه آنتی ویروس به این معنی است که مقدار زیادی از حافظه و منابع دیسک سخت استفاده میشود. در نتیجه میتواند سرعت کلی کامپیوتر را به شدت کاهش دهد.
- بدون محافظت کامل: اگر از یک آنتی ویروس رایگان استفاده میکنید، هیچ تضمینی وجود ندارد که محافظت کامل را ارائه دهد. علاوه بر این، آنها فقط قادر به شناسایی انواع خاصی از تهدیدات هستند.
- تکنیک های شناسایی محدود: برای شناسایی تهدیدات احتمالی، استفاده از روشهای مختلف تشخیص ضروری است. با این حال، برنامه آنتی ویروس عمدتاً روش اسکن ویروس را اجرا میکند.
- پیادهسازی در نرم افزار: آنتی ویروس نمیتواند تهدیدات را در فضای ابری یا سخت افزار شناسایی کند.
- گزارشهای کاملی ایجاد نمیکند: اگرچه یک آنتیویروس میتواند تهدیدی را شناسایی کند، اکثر آنها گزارشهایی را برای تجزیه و تحلیل توسط متخصصان ایجاد نمیکنند.
مقایسه فایروال و آنتی ویروس؛ درباره فایروال
فایروال سیستمی است که برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به یک شبکه خصوصی با فیلتر کردن اطلاعات وارد شده از خارج طراحی شده است. این کار را با ایجاد بلوکهایی انجام میدهد که ترافیک دادهها را فیلتر میکند. تعیین امنیت و اجازه به دادههای خاص، بر اساس قوانینی که به عنوان «فهرست کنترل دسترسی» شناخته میشود.
همانطور که دادهها در سیستم جریان دارند، فایروال بخش کوچکی از آن را اسکن میکند. مقایسه نتایج آن با پایگاه داده تهدیدات تأیید شده. ایجاد یک مانع امن بین شبکه خصوصی و اینترنت عمومی.
برخلاف آنتی ویروس، فایروال بدافزار دستگاه شما را خنثی نمیکند. ارتباطی به اسکن فایلها هم ندارد. این یک محافظ امنیتی است که جریان دادههای شبکه را نظارت میکند. قبل از اینکه بتوانند به دستگاه شما دسترسی داشته باشند، امنیت آنها را بررسی کنید.
مزایای فایروال چیست؟
- فیلتر کردن بستهها: اگر بخواهیم یک تفاوت فایروال با آنتی ویروس را مورد بررسی قرار دهیم باید اشاره کنیم که یک فایروال میتواند کل بستههای داده را فیلتر کند. پرچمگذاری و مسدود کردن بستههای دادهای که به عنوان یک تهدید شناسایی شدهاند.
- پروکسی: فایروال میتواند با ایجاد نسخهای شبیه به دستگاه شما و اتصال به وب از شما محافظت کند. دادههای دریافتی مستقیماً با دستگاه شما ارتباط برقرار نمیکند و ایزوله میماند.
- مسدود کردن خروجی دادهها: فایروال میتواند خروجی دادهها را مسدود کند. هنگامی که این اتفاق میافتد، فایروالها به عنوان یک دروازه یک طرفه عمل میکنند. این بدان معناست که آنها فقط به مردم اجازه ورود میدهند اما هیچ چیز را بیرون نمیگذارند. استراتژی عالی در برابر هک.
- فیلتر محتوا: به شما امکان میدهد دسترسی کارگران خود را کنترل کنید. با فیلتر کردن سایتهای مخرب یا مسدود کردن آنها، شرکتها میتوانند کارایی را افزایش دهند.
- حفاظت از فیشینگ: میتواند تشخیص دهد که آیا اتصالی که به آن دسترسی داشتهاید با یک حمله اجتماعی مانند فیشینگ مرتبط است یا خیر. اگر چنین باشد، بلافاصله تمام دادههای خروجی را مسدود میکند.
مقایسه فایروال و آنتی ویروس؛ معایب فایروال چیست؟
- نیاز به بروزرسانی: مانند برنامههای آنتی ویروس، آنها نیز به بروز رسانی منظم نیاز دارند. بدافزارها و اسکریپتهای مخرب اگر حاوی آخرین تهدیدات امنیتی در پایگاه داده امن خود نباشند، میتوانند به دیوار نفوذ کرده و به دستگاه شما برسند.
- پروکسی منابع زیادی را مصرف میکند: اگرچه سرویس پروکسی یکی از امنترین انواع فایروالها است، اما بسیار کند است و منابع زیادی را مصرف میکند.
- هزینه نگهداری: تفاوت فایروال با آنتی ویروس این است که قیمت نصب و نگهداری آن میتواند بالا باشد. علاوه بر این، برای راهاندازی یا پیکربندی فایروال سختافزاری، به کارمندی با دانش فناوری اطلاعات نیاز دارید.
- کاهش عملکرد: فایروالها، به ویژه آنهایی که مبتنی بر نرم افزار هستند، میتوانند عملکرد کلی رایانه شما را محدود کنند. قدرت پردازش و منابع RAM برخی از فاکتورهای عملکرد تحت تأثیر هستند.
- آنها در برابر بدافزارها مفید نیستند: اگرچه آنها توانایی مسدود کردن انواع اصلی تروجانها را دارند، اما نشان داده شده است که در برابر انواع دیگر بدافزارها بی دفاع هستند. اینها میتوانند در قالب دادههای قابل اعتماد وارد سیستم شما شوند.
- رایانههای چندگانه: در حالی که برای کسب و کارهای کوچک، حفظ فایروال ساده است، این مورد زمانی که عملیات پیچیده با چندین رایانه و اتصالات متنوع مورد نیاز است، صادق نیست. اینها به مجموعههای جداگانهای از پرسنل برای کار نیاز دارند.
- کدهای مخرب را حذف نمیکند:فایروالها میتوانند کدهای مخرب را در حین اسکن شناسایی و معمولاً ترافیک را رد میکنند یا نقطه پایانی را ایزوله نگه میدارند، نه اینکه آن را از سیستم حذف کنند. این یکی از مهمترین است که امکان حذف از سیستم را ندارد.
استراتژی امنیت سایبری خود را بهینه کرده و گسترش دهید
در مقایسه فایروال و آنتی ویروس به این نتیجه رسیدیم که هر دو وظایف اساسی حفاظت سایبری را انجام میدهند. به عنوان مثال جستجو و شناسایی بارهای مخرب، ضد هرزنامه، بازرسی فایل و بررسی دستگاه.
آنها با هم میتوانند محافظت موثری ارائه دهند. با این حال، هر دو بر روی بخش محدودی از استراتژی امنیت سایبری عمل میکنند، زیرا تنها بر روی تشخیص نفوذ و نظارت بر رفتار متمرکز هستند.
از کشف دارایی که بگذریم، ارزیابی آسیبپذیری (از جمله آسیبپذیریهای ابری). همچنین سازگاری، SIEM و مدیریت گزارش. در حالی که یک فایروال و آنتی ویروس جزء ضروری یک استراتژی امنیت سایبری هستند، کافی نیستند.
برای محافظت از خود، لازم است مکانیسمهای متنوعی در برابر روشها و اشکال مختلف حمله وجود داشته باشد. علاوه بر این، آنها نمی توانند دید واضحی از نیازهای امنیتی شرکت شما ارائه دهند.
بنابراین توصیه می شود به جای نصب یک ابزار امنیتی واحد، به یک رویکرد لایهای برای امنیت فکر کنید. هر چه لایههای امنیتی بیشتر باشد، احتمال تسلیم شدن مهاجم بیشتر است.
ثبت ديدگاه